Valitse oikea laukku opiskeluun

Terveys ja kauneus

Valitse oikea laukku opiskeluun

Opiskelijaelämä on muuttunut viime vuosina enenevissä määrin sähköiseen muotoon ja monet oppikirjat ovat tiivistyneet e-kirjoiksi, jolloin niitä voi kätevästi lukea joko tabletin tai kannettavan tietokoneen ruudulta. Suurista kirjapinkoista vapautuminen on vaikuttanut myös pukeutumiseen, sillä enää kassia ei tarvitse valita pelkän tilavuuden perusteella. Koon sijasta voidaankin nykyään panostaa ergonomiaan, kestävyyteen ja ulkonäköön.  

Kestävään laukkuun kannattaa panostaa 

Olipa sitten kyseessä työpäivä tai yliopiston luento, laadukkaaseen laukkuun kannattaa sijoittaa. Nahkainen laukku kestää käyttöä ja aikaa jopa sukupolvelta toiselle. Siten se ei ole ainoastaan ylellinen vaan myös ekologinen valinta.  Yksi nahkaisten kassien eduista on materiaalin paksuus, joka suojaa tietokonetta iskuilta. Lisäksi käsitelty vettä hylkivä pinta on eduksi huonolla kelillä kuten sateella tai lumipyryssä.   

Etsi tarpeisiisi oikea malli 

Nahkalaukku ei mene koskaan muodista. Se on aina tyylikäs asuste, joka kantaa raskaitakin kuormia. Lisäksi se voi kohottaa koko asusi ilmettä. Nahkainen reppu henkii urbaania tunnelmaa etenkin yhdistettynä puvuntakkiin ja kalosseihin. Konservatiivisempaan tyyliin voi valita salkkumallisen suorakulmaisen laukun kantokahvoilla. Tämän laukun etu on se, että sekä tärkeät paperit ja pahvikansiot että suurempikin kannettava tietokone kulkevat siinä siististi ja järjestyksessä. 

Työmatkat pyörällä taittavalle kätevin vaihtoehto on selän puolelle tai sivulle takaviistoon asetettava niin sanottu postimiehen laukku, jonka leveä hinta pujotetaan pään yli viistoon rinnan ylitse. Myös erityisominaisuuksiin kannattaa panostaa. Jos säilytät laukkua usein maassa tai lattialla, valitse kassi, jonka pohjassa on metalliset vahvikkeet. Nämä vaimentavat iskuja ja pitävät kassin pohjan siistinä sekä estävät sen puhki kulumista. Laadukkaita nahkalaukkuja ja reppuja erilaisiin tarpeisiin löydät esimerkiksi täältä. 

Etkö tiedä, mikä väri tarpeisiisi sopii? 

Laukulla voit sekä kohottaa että laskea koko pukeutumisesi yleisilmettä. Konjakin värinen ruskea reppu on klassinen valinta, jonka yhdistyy kauniisti erityisesti ruskeisiin, sinisiin, ja harmaisiin takkeihin. Ruskea on luonnollinen, rauhallinen ja maanläheinen väri, joka tuo pehmeyttä tyylikkääseen ja siistiin asukokonaisuuteen. 

Valitse musta nahka, mikäli takkisi tai asusi on kokonaan musta ja virallinen. Musta on vakavan ja särmikkään tyylin luottoväri, joka sopii hyvin graafiseen lookiin sekä hillittyyn pukeutumiseen. 

Takaisin ylös