Mistä opiskelijat voivat kysyä apua parisuhde- ja seksiasioihin?

Uncategorized

Mistä opiskelijat voivat kysyä apua parisuhde- ja seksiasioihin?

Sponsoroitu:

Opiskelijoille on Suomessa verrattain hyvät tukiverkostot järjestetty valtion, kuntien ja järjestöjen taholta. Useimpiin opiskelijoiden huolenaiheisiin ja kysymyksiin ovat vastaukset, neuvonta ja tuki saatavilla kohtuullisen nopeasti ja luotettavasti. Opiskelijoiden parisuhde- ja seksiasioissa ei välttämättä kuitenkaan jokaisessa kunnassa ja kaupungissa ole rahkeita avun ja tuen antamiseen.

Opiskelijoiden onkin hyvä ottaa selvää etukäteen mahdollisista neuvontapalveluista, varsinkin jos on muuttamassa paikkakunnalta toiselle. Useimmiten seksuaaliterveyteen on saatavilla tukea opiskelijoiden opiskelijaterveydenhuollon palveluissa, mutta on selvää että pienemmillä paikkakunnilla ei välttämättä aina löydy ns. talon sisältä osaajaa, vaan kysymyksiä varten joutuu odottamaan seksuaalineuvojan ajan vapautumista.

Luottamuksellinen suhde on tärkeää seksuaaliterveydestä puhuttaessa

Jos neuvontaa on saatavilla, on tärkeää että opiskeluterveydenhoitaja tuntee opiskelijan elämäntilanteen, jotta heidän välilleen syntyy luottamuksellinen suhde. Terveystarkastus on näitä tilanteita, missä opiskeluterveydenhoitajalta voidaan kysyä kaikesta seksuaaliterveyteen liittyvästä, on sitten ehkäisystä, lapsen saamisesta tai seksuaalisuuteen liittyvistä asioista

Seksuaaliterapeutteja ja -neuvojia voi kysyä myös yksityiseltä puolelta, mutta yksityinen terveydenhuolto voi olla kustannuksiltaan liikaa opiskelijalle. Opiskelija-alennuksia kannattaa toki kysyä yksityiseltäkin.

Etäpalveluja puhelimitse ja sähköpostitse

Viime aikoina on Suomeenkin syntynyt runsaasti etänä toteutettavia palveluja, joissa voidaan neuvoa luotettavalla tavalla seksuaaliasioiden kanssa painivia opiskelijoita. Väestöliitto tarjoaa alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille myös Poikien Puhelin -puhelinpalvelua, johon on myös chat saatavilla. Puhelut ovat maksuttomia. Palvelulla on myös ruotsinkielinen puhelinpalvelu ja Poikien Puhelin Chat.

Väestöliitolla on myös seksuaalineuvontachat 13-19-vuotiaille nuorille, johon voivat myös sen ikäiset opiskelijat olla yhteydessä. Chatissa opiskelijan kanssa keskustelee Väestöliitossa työsuhteessa olevat, koulutetut seksuaalisen hyvinvoinnin asiantuntijat. Keskustelut käydään chatissa kahdenkeskisesti ja luottamuksellisesti.

Seksivälineet voivat kuulua joillekin opiskelijoille olennaisena osana seksuaalisia suhteita ja joillekin opiskelijoille ne voivat olla välttämättömiä seksistä nauttimiseen. On olemassa myös vammaisia sekä täysikäisiä opiskelijoita ja nuoria, joilla tulisi olla mahdollisuus seksuaaliterveyteen ja sitä kautta esimerkiksi juuri seksivälineistä nauttimiseen.

Seksivälineistä asiaa

Lovebuddy on vasta julkaistu suomenkielinen verkkosivu, jossa voi käydä lukemassa artikkeleja ja vinkkejä seksivälineiden käyttöön. Sivulla on luettavissa myös monia muita artikkeleita parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen liittyen. Lovebuddy ei ole siis verkkokauppa, vaan tietopalvelu ja opassivusto yksilölle oikeanlaisista seksivälineistä nauttimiseen.

Lovebuddy on myös opiskelijalle mielenkiintoinen sivusto, koska se voi vastata moniin kysymyksiin, joihin opiskelija ei ole vielä omalla paikkakunnallaan vastauksia saanut. Usein seksielämän parantamiseen voi riittää asiantuntevasta palvelusta löytyneet artikkelit.

Takaisin ylös