Kouluasiaa.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki peruskouluille, esikouluille, oppilashuollolle ja vanhemmille.

Artikkelit avainsanalla vanhemmat

Palvelua perheille verkossa

Perheaikaa.fi on Väestöliiton verkkopalvelu, joka tuo vertaistuen ja asiantuntija-avun vanhempien kotisohvalle. Palvelu on suunnattu kaikille lapsiperheiden vanhemmille. Palvelusta löytyy toiminnallisuuksia ja tietoa lasta ... Lue artikkeli »

Kodin ja koulun yhteistyö – kasvatetaan kimpassa

Vastuu kodin ja koulun yhteistyön toteuttamisesta on koululla. Koulun tehtävä on mahdollistaa vanhempien osallistuminen, tarjota tilaisuuksia vuorovaikutukselle ja keskinäiselle viestinnälle. ... Lue artikkeli »

Lapselle vanhempien ero on menetys ja suuri elämänmuutos

Ero on koko perheen kriisi, joka vaikuttaa myös perheen lähiyhteisöön, kuten työpaikkaan, päiväkotiin ja kouluun. Perheen hajoaminen sisältää riskejä lapsen ... Lue artikkeli »

Kodin ja Koulun Päivä – aikaa vapaamuotoiselle vuoropuhelulle

Kouluyhteisön hyvinvointia voidaan vahvistaa monin tavoin. Valtakunnallinen Kodin ja Koulun Päivä on osoittautunut raikkaaksi ja tervetulleeksi tavaksi tukea lapsen oppimista ... Lue artikkeli »

Sateenkaariperheen lapset koulussa

Sateenkaariperheillä tarkoitetaan lapsiperheitä, joissa yksi tai useampi vanhemmista kuuluu seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön. Perheiden kirjo on laaja: joukkoon mahtuu esimerkiksi naisparin ... Lue artikkeli »