Kouluasiaa.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki peruskouluille, esikouluille, oppilashuollolle ja vanhemmille.

Artikkelit avainsanalla väkivalta

Lastensuojeluilmoitus

Milloin lastensuojeluilmoitus on syytä tehdä? Ilmoituksen voi tehdä silloin kun havaitsee tai saa tietää sellaisia seikkoja, joiden vuoksi lapsen lastensuojelun ... Lue artikkeli »

Lasten kaltoinkohtelu – tunnista ja puutu!

Lasten kaltoinkohtelu on aikuisen toimesta tapahtuvaa lapsen hyvän kasvun ja kehityksen kannalta vahingollista tekemistä tai tekemättä jättämistä. Kaltoinkohtelun eri muotoja ... Lue artikkeli »

Seksuaalinen kaltoinkohtelu on subjektiivinen kokemus

Seksuaalinen kaltoinkohtelu tarkoittaa mitä tahansa seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja seksuaalista turvallisuutta loukkaavaa tekoa, oli se sitten rikoslaissa kriminalisoitu tai ei. Seksuaalinen ... Lue artikkeli »

Seurusteluväkivallan vaikutukset nuorelle voivat olla tuhoisat

Ensimmäisten seurustelukumppaneiden kanssa harjoitellaan yhdessä olemisen taitoja ja parisuhteen pelisääntöjä. Nuoret rakentavat kuvaa itsestään naisena tai miehenä. Seurustelusuhteet saattavat olla ... Lue artikkeli »

Perhe- ja lähisuhdeväkivalta on sanoin ja teoin satuttamista

Perheissä ja lähisuhteissa ilmenevä väkivalta on monimuotoista. Tunnistaminen on haastavaa, koska väkivalta jää usein piiloon, salaisuudeksi. Vaikeneminen pahentaa asiaa. Jo ... Lue artikkeli »