Kouluasiaa.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki peruskouluille, esikouluille, oppilashuollolle ja vanhemmille.

Artikkelit avainsanalla liikunta

Perinneleikit lapsen kasvun ja kehityksen tukena

Leikki käsitteenä kattaa kaiken toiminnan, jossa osallistujallaan on leikkisä asenne. Miksi juuri reippaat yhteisleikit ovat lapsen kasvun ja kehityksen kannalta ... Lue artikkeli »

Hengitysterveyden edistäminen

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Hengitysliitto tarjoaa palveluja ja oppaita hengityssairauksia sairastaville sekä sisäilmasta sairastuneille. Hengitysliiton verkkosivuilta löytyvät ... Lue artikkeli »

Tehtäväsivuja lapsille elintavoista

Minä osaan -tehtäväsivut lapsille elintavoista sisältävät tulostettavia tehtäväsivuja, joihin kirjoitetaan ja piirretään omia taitoja, ilon aiheita ja hauskoja juttuja minusta ... Lue artikkeli »

Lapsen ylipaino – innostusta ja kannustusta lapsiperheiden elintapoihin

Lapsen ylipaino on vaikea aihe sekä vanhemmille, että ammattilaiselle. Asia on kuitenkin tärkeä nostaa esille terveystarkastuksessa, mikäli lapsen painokäyrä näyttää ... Lue artikkeli »

Lastenreumaa sairastava lapsi koulussa

Lastenreumaksi kutsutaan niveltulehdusta, joka alkaa tuntemattomasta syystä alle 16-vuotiaalla ja tulehdus kestää ainakin kuusi viikkoa. Suomessa lastenreumaan sairastuu vuosittain noin ... Lue artikkeli »

Maksuttomia harjoitteita perusliikkumistaitoja kehittämään!

Motorisen oppimisen vaikeudet ovat suhteellisen yleisiä, sillä keskimäärin jokaisella alakoulun luokalla on 1−2 oppilasta, jotka hyötyvät motorisen oppimisen tuesta. Motorisen ... Lue artikkeli »

Liikuntaa voi soveltaa erityisryhmille sopivaksi

Soveltavalla liikunnalla (erityisliikunta, erityisryhmien liikunta) tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen ... Lue artikkeli »