Kouluasiaa.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki peruskouluille, esikouluille, oppilashuollolle ja vanhemmille.

Artikkelit avainsanalla kiusaaminen

Nuorten seksuaalinen toiminta verkossa ja kasvun tukemisen haasteet

On normaalia, että kasvava nuori kiinnostuu seksuaalisuudestaan ja seksistä. Nuorella on myös oikeus hakea ja saada tietoa näistä aiheista, ja ... Lue artikkeli »

Sateenkaarinuorille koulu on usein turvaton ympäristö

Sateenkaarinuoret kokevat koulumaailmassa huomattavasti enemmän kiusaamista ja syrjintää kuin hetero- ja cisnuoret*. Sateenkaarinuoret kokevat myös usein, ettei heidän kokemuksilleen ole ... Lue artikkeli »

Miltä tuntuu olla vangin lapsi – maksuton dvd ammattilaisten käyttöön

Suomessa arvioidaan olevan noin 8000-10 000 lasta, joiden vanhempi tai molemmat vanhemmat ovat vankilassa. Vankien lapsille vankeustuomio aiheuttaa usein hyvinkin ... Lue artikkeli »

Oikea aika puuttua kiusaamiseen on ennen kuin se alkaa

Koulukiusaaminen on asia, jota lähes jokainen on ainakin nähnyt. Useat ovat siihen tavalla tai toisella osallisia, kiusaajina, kiusattavina tai ainakin ... Lue artikkeli »

Tukioppilastoiminta vähentää yksinäisyyttä ja kiusaamista

Mannerheimin koulutti Suomen kouluihin ensimmäiset tukioppilaat jo vuonna 1972. Nykyisin tukioppilastoiminta kattaa lähes kaikki Suomen yläkoulut. Tukioppilaat ovat 8. ja ... Lue artikkeli »

Nettikiusaaminen seuraa oppilasta vapaa-ajalle

Netti on paikka jossa voi kiusata ja tulla kiusatuksi aivan kuten koulussakin. Anonyymina toimiminen saattaa hämärtää käsitystä siitä, että kiusaaminen ... Lue artikkeli »