Kouluasiaa.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki peruskouluille, esikouluille, oppilashuollolle ja vanhemmille.

Artikkelit avainsanalla internet

Verkossa kohtaaminen – aidosti matalan kynnyksen palvelua nuorelle

Lapsen ja nuoren elämään kuuluu vaiheita, jolloin huoltajien ja muiden lähellä olevien aikuisten kanssa keskustelu voi tuntua vaikealle, jopa nololle. ... Lue artikkeli »

Lapsen ja nuoren seksuaalinen ahdistelu ja hyväksikäyttö verkossa

Internetissä tapahtuva lasten seksuaalinen häirintä ja hyväksikäyttö ovat moniulotteisia ilmiöitä. Nykyteknologia mahdollistaa helpon seksuaalisen yhteydenpidon, aineiston tuottamisen sekä jakamisen. Seksuaalista ... Lue artikkeli »

Nuorten seksuaalinen toiminta verkossa ja kasvun tukemisen haasteet

On normaalia, että kasvava nuori kiinnostuu seksuaalisuudestaan ja seksistä. Nuorella on myös oikeus hakea ja saada tietoa näistä aiheista, ja ... Lue artikkeli »

Nettiturvataidot auttavat välttämään ikäviä yllätyksiä

Suurin osa nuorten netinkäytöstä on asiallista eikä liity mitenkään ongelmiin tai uhkiin. Kaiken varalta on hyvä tietää perusasioita siitä, miten ... Lue artikkeli »

Nettikiusaaminen seuraa oppilasta vapaa-ajalle

Netti on paikka jossa voi kiusata ja tulla kiusatuksi aivan kuten koulussakin. Anonyymina toimiminen saattaa hämärtää käsitystä siitä, että kiusaaminen ... Lue artikkeli »

Nuorten verkkoidentiteetit

Nuorten verkkokulttuuri – mitä verkko merkitsee nuorelle? Verkko on nuorelle ennen kaikkea itsensä ilmaisemisen, vuorovaikutuksen ja harrastamisen toimintaympäristö. Nuoret muodostavat ... Lue artikkeli »