Kouluasiaa.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki peruskouluille, esikouluille, oppilashuollolle ja vanhemmille.

Tekstaritupu kuuntelee ja auttaa koululaisia

Tekstaritupu eli Tekstaritukipuhelin on helppo, yksinkertainen ja toimiva mobiiliauttamispalvelu koululaisille. Palvelu auttaa ja tukee kouluikäisiä erilaisissa elämäntilanteissa ja erilaisten elämänkysymysten äärellä.

Tekstaritupulle voi lähettää kysymyksen oikeastaan mistä vaan mieltä askarruttavasta kysymyksestä. Tekstiviesti on tapa lähestyä, ottaa kontakti aikuiseen ja kysyä sellaistakin, mitä ei uskaltaisi muuten kysyä.

Palvelu toimii kouluaikoina ja vastaa kysymyksiin koulupäivisin. Päivystäjinä toimivat ammattitaitoiset ja kokeneet seurakuntien kasvatuksen työntekijät.

Viestejä käsitellään hyvin luottamuksellisesti ja numeroa käytetään vain vastaamiseen. Kysyjä voi luottaa siihen että hänen asiansa pysyy palvelun ja hänen välisenään. Viestit säilytetään noin kolme kuukautta, jonka jälkeen ne hävitetään kokonaan.

Tekstiviestinumerot paikkakunnittain löytyvät verkkosivuilta: www.tekstaritupu.net

Tekstaritupuun voi ottaa yhteyttä myös sähköpostilla.

Tuput keskustelevat myös chatissä. Nettitupu toimii samoin periaattein kuin Tekstaritupukin osoitteessa www.nettitupu.fi

Tekstiviestin lähettäminen Tupulle maksaa enintään sen verran kuin mitä operaattorisi veloittaa liittymäsi mukaan viesteistä. Vastaanottaminenei maksa mitään. Chatti ja sähköpostit sekä yhteydenottolomake kulkee normaalien verkkotoimintojen mukaan.

Toiminnan koulutus- ja koordinointivastuu kuuluu Poikien ja tyttöjen keskukselle (PTK ry).

tupu