Kouluasiaa.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki peruskouluille, esikouluille, oppilashuollolle ja vanhemmille.

Miltä tuntuu olla vangin lapsi – maksuton dvd ammattilaisten käyttöön

Suomessa arvioidaan olevan noin 8000-10 000 lasta, joiden vanhempi tai molemmat vanhemmat ovat vankilassa. Vankien lapsille vankeustuomio aiheuttaa usein hyvinkin pitkän eron vanhemmasta ja useiden tutkimusten mukaan vanhemman vankeus on riski lapsen kehitykselle.

Perheenjäsenet salaavat usein perheessä tapahtuneen rangaistuksen häpeän ja leimaamisen pelossa. Lapsillekaan ei usein kerrota totuutta, koska pelätään mm. koulukiusatuksi joutumista ja kaveripiirin kaikkoamista, mitä valitettavasti tapahtuukin usein asiasta kerrottaessa.

Emilia on jännittävä DVD-elokuva, jota voivat katsoa sekä aikuiset että lapset aikuisen seurassa

Emilian ja Samin isä on kadonnut. Äiti sanoo, että hän on matkustanut työmatkalle Tampereelle. Mutta miksi äiti on surullinen ja miksi hänen poskensa punoittavat?

10-vuotiaan Emilian tarinan avulla on mahdollisuus ymmärtää, mitä lapset tuntevat ja miksi he tarvitsevat aikuisten apua, kun heidän vanhempansa joutuu vankilaan.

Elokuva pohjautuu lasten ja nuorten omiin kertomuksiin. Elokuvan viesti on, että kuka tahansa aikuinen voi kuunnella lasta. Lapset puolestaan näkevät, miltä tuntuu olla vangin lapsi. Ja vaikka tuntemukset ovat vaikeita, niiden yli voi selvitä!

Voit käyttää elokuvaa mm. 

  • lasten ja nuorten ryhmissä keskustelun virittäjänä
  • oppilaitosten ja täydennyskoulutuksen opetusmateriaalina
  • havahduttamaan aikuisia vankien lasten erityisongelmiin

Emilia-piirroselokuvaan kuuluu kuvitettu käsikirja. Se on tarkoitettu tueksi ryhmäkeskustelujen vetäjälle. Vihkonen koostuu kolmesta osasta: keskustelupohjista tapaamisiin lasten, nuorten ja aikuisten kanssa.

Elokuva on ammattilaisille maksuton. Jos olet kiinnostunut DVD-elokuvasta, ota yhteyttä! 

http://www.krits.fi/fin/palvelut/ehja_perhe_-toiminta/emilia-dvd/

Lisätietoja:

Lapsi- ja perhetyön koordinaattori Tarja Sassi: tarja.sassi@krits.fi