Kouluasiaa.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki peruskouluille, esikouluille, oppilashuollolle ja vanhemmille.

Mediakasvatus.fi – aarreaitta mediakasvatukseen

Mediakasvatus on tietoista, tavoitteellista ja suunnitelmallista toimintaa, kasvatusta, opetusta, ohjausta ja sisällöntuottamista, jolla edistetään ja vahvistetaan yhteiskunnan jäsenten, niin lasten kuin aikuistenkin, valmiuksia ja taitoja mediakulttuurissa elämiseen.

Mediataidot ovat tämän päivän kansalaistaitoja ja Mediakasvatusseuran tehtäviin kuuluu mediakasvatuksen käytäntöjen leviämisen tukeminen ja edistäminen.

Seura ylläpitää www.mediakasvatus.fi -sivustoa kolmella kielellä. Sivustolle on kerätty mediakasvatukseen liittyvät

Etsitkö inspiraatiota oman mediakasvattajuutesi kehittämiseen?

Tässä tarjolla hieman ensiapua:

Siis mikä mediakasvatus? Ja miltä näyttävät tämän päivän mediataidot? Jos sinulle on aikaa tutustua vain yhteen tietopakettiin suosittelemme lukemaan Mediakasvatus pähkinänkuoressa-oppaan 

Mediakasvatuksen materiaalipankki on aarreaitta mediakasvatusinspiraatiota etsivälle. Valitse itseäsi kiinnostava teema ja löydä omaan mediasuhteeseesi sopiva materiaali satojen vaihtoehtojen joukosta

Mediakasvattajan muistilista kokoaa tiiviiseen muotoon mediakasvattajan työtä tukevia ajatuksia ja teemoja. Listan tavoitteena on tukea eri aloilla toimivien ammattilaisten ja kasvattajien omaa mediakasvattajuutta.

Alueellisen mediakasvatusyhteistyön hyvät käytänteet – askelia onnistuneeseen yhteistyöhön -oppaan tavoitteena on tarjota mediakasvatuksen alueellisesta yhteistyöstä ja kehittämisestä kiinnostuneille ammattilaisille kuten opettajille, nuorisotyöntekijöille, kirjastotyöntekijöille, mediakasvattajille, kouluttajille ja hanketyötä tekeville työkaluja, ideoita ja vinkkejä omaa työtä tukevan henkilökohtaisen mediakasvatusryhmän tai -verkoston ja/tai laajemman alueellisen mediakasvatusverkoston kehittämiseksi.

Lapset osallisena mediassa -julkaisussa avaa media-alan näkökulmia mediakasvatukseen. Julkaisussa pohditaan mm. lasten roolia mediassa ja sitä, minkälaisia asioita koulussa käyvän toimittajan tulisi ottaa huomioon.

 

Lisätietoja Mediakasvatusseuran verkkosivuilta