Kouluasiaa.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki peruskouluille, esikouluille, oppilashuollolle ja vanhemmille.

Hengitysterveyden edistäminen

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Hengitysliitto tarjoaa palveluja ja oppaita hengityssairauksia sairastaville sekä sisäilmasta sairastuneille. Hengitysliiton verkkosivuilta löytyvät oppaat astmaa, uniapneaa, keuhkoahtaumatautia ja harvinaista hengityssairautta sairastaville. Lapsille on oma oppaansa Lasten ja nuorten astma.

Opas Hengitä ja hengästy kertoo puolestaan hengityssairaiden liikunnasta. Lisäksi Hengitysliiton sivuilta löytyy liikuntavinkkejä hengityssairaille ja hengitysterveydestä kiinnostuneille.

Hengitysliiton vertaispuhelimesta sisäilmasta sairastuneet ja heidän läheisensä voivat kysyä neuvoja ja tukea. Puhelimessa päivystävät Hengitysliiton kouluttamat sisäilmasta sairastuneet kokemusasiantuntijat.

Tukea aikuisille tupakoinnin lopettamiseen sekä tietoa sisäilmasta ja ilmanvaihdosta

Tupakoinnin lopettaville tai sitä harkitseville aikuisille on suunnattu Hengitysliiton Stumppi-neuvontapalvelu. Stumpin maksuttomaan neuvontapalveluun vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset. Tueksi tupakoinnin lopettajille on myös Tänään on oikea päivä -opas.

Opas sisäilmasta ja opas ilmanvaihdosta kertovat tarkemmin sisäilmasta. Opas sisäilmasta kertoo, kuinka parantaa sisäilman laatua ja toimia sisäilmaan liittyvissä ongelmatapauksissa. Opas ilmanvaihdosta esittelee erilaisia ilmanvaihtojärjestelmien käytöstä ja huollosta.

Sisäilma- ja korjausneuvontapuhelin palvelee ihmisiä, jotka haluavat tietoa homevaurioihin, ilmanvaihto-ongelmiin, rakentamiseen ja muihin sisäilma-asioihin liittyvissä kysymyksissä.