Kouluasiaa.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki peruskouluille, esikouluille, oppilashuollolle ja vanhemmille.

Kaikki artikkelit

Näin tuet vankien lapsia – Mitä koulut voivat tehdä?

Opaslehtinen antaa vinkkejä opettajille ja koulun muulle henkilökunnalle, kuinka koulu voi tukea lasta, jonka vanhempi tai läheinen on vankilassa. Suomessa ... Lue artikkeli »

Palvelua perheille verkossa

Perheaikaa.fi on Väestöliiton verkkopalvelu, joka tuo vertaistuen ja asiantuntija-avun vanhempien kotisohvalle. Palvelu on suunnattu kaikille lapsiperheiden vanhemmille. Palvelusta löytyy toiminnallisuuksia ja tietoa lasta ... Lue artikkeli »

Hei, mitä minussa tapahtuu? Lapsen seksuaaliterveys ja sen tukeminen

Murrosikä muokkaa lapsen kehoa nuoren kehoksi. Tytöt ja pojat kehittyvät eri tahtiin niin, että tyttöjen kehitys on 1–2 vuotta edellä. ... Lue artikkeli »

Urpot.fi -Verkkopalvelu murrosikäisten lasten vanhemmille

Urpot.fi- sivusto on tarkoitettu kaikille teini-ikäisten vanhemmille, jotka ovat kuulleet olevansa urpoja tai tuntee olonsa urpoksi. Urpot.fi sivustolta löydät vinkkejä, ... Lue artikkeli »

Perinneleikit lapsen kasvun ja kehityksen tukena

Leikki käsitteenä kattaa kaiken toiminnan, jossa osallistujallaan on leikkisä asenne. Miksi juuri reippaat yhteisleikit ovat lapsen kasvun ja kehityksen kannalta ... Lue artikkeli »

Hengitysterveyden edistäminen

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Hengitysliitto tarjoaa palveluja ja oppaita hengityssairauksia sairastaville sekä sisäilmasta sairastuneille. Hengitysliiton verkkosivuilta löytyvät ... Lue artikkeli »

Infopaketti syömishäiriöistä kärsivien perheiden kohtaamiseen

Ihminen, joka sairastuu syömishäiriöön, suhtautuu epänormaalisti ruokaan, painoon, omaan kehoon ja yleensä myös liikuntaan. Syöminen tai syömättömyys ja usein myös ... Lue artikkeli »

Kerää varoja luokan kassaan ja osallistu samalla lastensuojelutyöhön!

  Kerää varoja luokan kassaan ja osallistu samalla lastensuojelutyöhön! Tarjoamme alakoululaisille mahdollisuuden kerätä varoja luokkaretki- ja harrastetoimintaan ja tukea samalla ... Lue artikkeli »

Tehtäväsivuja lapsille elintavoista

Minä osaan -tehtäväsivut lapsille elintavoista sisältävät tulostettavia tehtäväsivuja, joihin kirjoitetaan ja piirretään omia taitoja, ilon aiheita ja hauskoja juttuja minusta ... Lue artikkeli »

Ideoita lapsiperheen arkeen − valmis kuvamateriaali ammattilaisille

Ideoita lapsiperheen arkeen: syöminen, liikkuminen ja vapaa-aika -vanhempainiltamateriaali on valmis kuvaesitys vanhempainiltaan tai tapahtumaan, jossa halutaan puhua lapsiperheen arjesta ja ... Lue artikkeli »