Äänikirjat helpottavat opiskelua ja auttavat rentoutumaan

Uncategorized

Äänikirjat helpottavat opiskelua ja auttavat rentoutumaan

Ilmoitus:

Kaikki opiskelijat tietävät oppikirjojen, artikkelien ja muiden tekstien tärkeyden. Yksikään opiskelupäivä ei kulu ilman lukemista. Tämän vuoksi myös kirjastot, raskaat opukset ja artikkelien selaaminen ja etsiminen tulevat opiskeluaikana enemmän kuin tutuksi. Vaikka fyysisen kirjan selailu voikin olla mukavaa ja leppoisaa puuhaa, joskus perinteisten kirjojen epäkäytännöllisyys voi käydä hermoille. Tällöin nykyteknologia auttaa. Digitaaliset vaihtoehdot, kuten e-kirjat ja äänikirjat, kuuluvatkin nykyopiskelijan työkalupakkiin aivan kuin perinteinen kirjastokortti.

Opiskelu ja lukeminen muutoksen kourissa

Vaikka perinteiset kirjat ovat paikoitellen yhä välttämättömiä, ja monet suosivat fyysistä kirjaa muiden vaihtoehtojen sijaan, on muutos todellinen. Esimerkiksi äänikirjapalveluita on markkinoilla koko ajan enemmän ja enemmän. Niihin on helppo päästä käsiksi edullisesti, sillä uudet palvelut kilpailevat kovasti uusista asiakkaista. Äänikirja tarjous on ilmainen ja nopea keino kokeilla, voisiko äänikirja olla juuri sinulle sopiva keino helpottaa opiskelua tai vapaa-ajan kirjaharrastusta.

Sen lisäksi, että äänikirjapalveluiden määrä markkinoilla kasvaa koko ajan ja yhä useammat suosivat niitä, myös niiden tarjoamat sisällöt kasvavat ja monipuolistuvat koko ajan. Siksi äänikirjat ovat päivä päivältä hyödyllisempi opiskeluväline erityisesti sellaisilla aloilla, joiden opiskeluun kuuluu paljon kaunokirjallisuuden ja yleisempien tietokirjojen lukemista.

Koko kirjasto takataskussa

Äänikirjoilla on monia etuja perinteisiin kirjoihin verrattuna. Monet oppivat paremmin ja nopeammin kuuntelemalla puhetta kuin lukemalla itse. Lisäksi äänikirjan kuuntelu voi olla tervetullutta vaihtelua tavalliseen lukemiseen erityisesti silloin, kuin luettavia kirjoja on lukuisia.

Äänikirjat voivat myös osoittautua huomattavasti edullisemmaksi vaihtoehdoksi kuin fyysiset kirjat. Koska kirjastoissa on vain rajallinen määrä kirjahyllyjä, joskus ainoa vaihtoehto voi olla kirjan ostaminen. Erityisesti oppi- ja tietokirjat ovat usein kalliita. Tämä saattaa aiheuttaa pienellä budjetilla elävälle opiskelijalle haasteita. Äänikirjapalveluiden kuukausimaksut sen sijaan ovat varsin pienet, ja palvelun voi tilata vaikka kuukaudeksi tai kahdeksi kerrallaan. Näin voit säästyä kirjakauppojen korkeilta hinnoilta, ja välttää kirjastojen lainapalveluiden jonot.

Ennen kaikkea äänikirjat ovat kuitenkin käytännöllinen vaihtoehto, joka helpottaa arkisissa tilanteissa. Äänikirjapalveluiden suurin etu onkin siinä, että niiden avulla saat koko kirjaston mahtumaan puhelimeesi. Et tarvitse opiskelija-asuntoosi metrien korkuisia kirjapinoja, jos kaikki kirjasi sijaitsevatkin puhelimessasi. Ja jos olet muuttanut uudelle paikkakunnalle opiskelemaan, kotikaupungissa vierailu on huomattavasti helpompaa, jos oppikirjoja voi kuunnella vaikka junamatkalla. Sen sijaan suurten ja raskaiden kirjojen pakkaaminen matkalaukkuun joka kuukausi on paitsi turhauttavaa myös työlästä.

Äänikirjojen suuri suosio on myös vaikuttanut yleisiin käsityksiin kirjoista, kirjastoista sekä niiden tulevaisuudesta. Äänikirjat ovat yhä suuremmassa osassa suomalaisessa kulttuurissa ja suomalaisten arkielämässä. Siksi esimerkiksi kansallinen ja kaikkien saatavilla oleva e-kirjastokin voi olla lähempänä kuin uskommekaan. Näin äänikirjat voivat tulevaisuudessa olla saatavilla yhä monipuolisemmin ja useammissa erilaisissa lähteissä.

Äänikirjat piristävät kirjallisuusharrastusta

Oppikirjojen lisäksi on tietenkin olemassa myös muuta kiinnostavaa kirjallisuutta, jonka lukeminen on hyvä ja kehittävä harrastus. Jos opiskellessa tulee lukeneeksi tuntikaupalla oppikirjoja ja artikkeleita päivästä toiseen, on kuitenkin ymmärrettävää, että muu lukeminen saattaa jäädä vähemmälle.

Lukemisen vähentäminen ei kuitenkaan tarkoita kirjoista luopumista. Äänikirjat voivat auttaa ylläpitämään vanhaa ja rakasta kirjallisuusharrastusta silloinkin, kuin oppikirjat vievät ajan ja energian muulta lukemiselta. Raskaan opiskelupäivän päätteeksi ei olekaan ihanampaa keinoa rentoutua, kuin asettua sohvalle mukavasti herkullista teetä hörppien, ja sukeltaa kuunnellen keskelle kutkuttavaa romaania.

Takaisin ylös